Blog

Previous Next

Wine & Bike Tour Erdut

Tijekom proteklog vikenda imao sam priliku drugu godinu za redom aparatom popratiti manifestaciju Wine & Bike Tour Erdut. Moram priznati da mi je erdutski kraj uvijek bio nekakva usputna postaja gdje sam rijetko dolazio, sve do pretprošle godine kada sam imao priliku fotografirati svadbu koja se održala u samoj erdutskoj Vinariji, te sam se iznenadio prekrasnim ambijentom i atomsferom kojom to mjesto zrači!


Wine&Bike Tour je višednevna manifestacija, koja se ove godine održala u petak i subotu. Petak je bio rezerviran za duhovitu predstavu 'Ko radi štrajka od gladi u izvedbi Damir Cubi Mihanovic, dok je subota bila ispunjena cjelodnevnim programom, koji je započeo utrkom biciklima čiji je cilj bio prikupiti što više skrivenih butelja vina u vinogradima. Start je bio u Vinariji Janečić, a biciklisti su ostatak butelja tražili u Vinarija Jakovac, Vinarija IURIS, Dalj - Vinarija Antunović, Vinarija Brzica, Vina Siber i konačno u Erdutski Vinograd.

Nakon utrke uslijedio je ručak, a potom je sve veći broj posjetitelja mogao uživati u vođenoj degustaciji vina pod iskusnim vodstvom Damira Zrne. Nešto kasnije Kerekesh Teatar održao je pred brojnom publikom urnebesnu predstavu pod nazivom 'Oćeš nećeš-doktor. Predstavom se polako privodio kraj dnevnog dijela programa, a zabava se preselila u dvorište erdutskog dvorca, gdje je Kreativna agencija Adverta organizirala In Da Sofa uz dodatak ognjišta na kojima su se mogle peći kobasice i slanina, što je sa prvim mrakom cijelom prostoru dalo čarobnu atmosferu uz vatru i odličnu glazbu @DJ Omkea.

Konačan vrhunac večeri zaokružio je odličan koncert Vlatko Stefanovski.

Nakon što se koncert primakao kraju, dok se većina prisutnih zabavljala u Sofama i oko njih, nedaleko na skrovitoj lokaciji se održala tajna večera u kojoj je imao priliku uživati i sam Vlatko Stefanovski. Čarolija u vidu suhomesnatog predjela, sarmica u listovima blitve punjenim smjesom od Slavonske kobasice koju proizvodi DOBRO i špecli, potom praseće potrbušine u specijalnoj marinadi te konačno deserta od mascarpoena i breskve nastali su pod čarobnim štapićem gđe. Nade, inače djelatnice Regionalne razvojne agencije kojoj je ova kulinarska izvedba bila prvi javni nastup i bez sumnje je sve prisutne oduševila!

Kompletnu fotogaleriju pogledajte na našoj Facebook stranici.

Društvene mreže

Kontakt

099 232 9109

marko@luxprodukcija.hr